Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Οι καταλήψεις στα Σχολεία της Ελλάδας -παγκόσμιο (αρνητικό) φαινόμενο .

Oι μαθητές έχουν αρχίσει ή ετοιμάζονται για καταλήψεις στα σχολεία της χώρας (μέση εκπαίδευση).
Εμείς τι κάνουμε(γονείς- πολιτεία- εκπαιδευτικοί) για να αποτρέψουμε επιτέλους τέτοιες ενέργειες;
Πιστεύω ακράδαντα στην δημοκρατία και  σε ότι συνεπάγεται αυτή (υποχρεώσεις και δικαιώματα) ,όμως θεωρώ απαράδεκτο κάθε αγώνα που χρησιμοποιεί ως όπλο το κλείσιμο των σχολείων οποιασδήποτε βαθμίδας !
Ναι στην αντίσταση σε μέτρα που θίγουν βάναυσα τα δικαιώματά μας -όχι στο κλείσιμο και την λεηλασία των σχολείων μας.
Συχνά δυστυχώς οι καταλήψεις συνοδεύονται από λεηλασίες-κλοπές υλικών και καταστροφές των ελάχιστων έτσι και αλλοιώς  υποδομών.
Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους : την υπουργό παιδείας  -ας δώσει τέλος στις φήμες (οι οποίες ξεσήκωσαν τους μαθητές) για την μείωση στην μέση τωνμέγιστων επιτρεπτών  απουσιών των μαθητών  , τους γονείς -ας σκύψουν πάνω στα παιδιά τους ας  αγκαλιάσουν και ας δώσουν μαζί τους όποιον αγώνα κρίνουν αναγκαίο με πολιτισμένα  όμως μέσα και τέλος τους ίδιους τους μαθητές ας μάθουν ότι αγώνες με κλειστά σχολεία κάνουν κακό στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση αφού την απαξιώνουν και δίνουν το δικαίωμα στην ιδιωτική εκπαιδεύση να προβάλλεται γιατί έχει ανοικτά σχολεία!

4 σχόλια:

  1. Χρήστο
    μεγάλο θέμα άνοιξες.
    Το κακό ξεκινάει από την εξωτερική εμφάνιση των σχολείων.
    Συνθήματα από κάθε,φιλαλθο,ερωτευμένο,πολιτικό
    και ότι καταβάζει το μυαλό του κάθε πονεμένου.
    Σε ποια άλλη χώρα τα σχολεία είναι μέσα στη βρώμα?
    Το εσωτερικό και διδακτικό κομμάτι των σχολείων είναι ακόμα πιο τραγικό.
    Πολλά μου έρχονται στο μυαλό αλλά άσε μη στεναχωρέσω πολλούς.
    Καλό κουράγιο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο καλημέρα
    Πολλές φορές οι τρόποι διεκδίκησης είναι σκληροί για όλους .Όταν όμως δεν ακούγεσαι χρησιμοποιής οποιοδήποτε όπλο νομίζης ότι θα φέρει αποτέλεσμα.
    Δηλαδή όταν οι Δάσκαλοι , οι καθηγητές , γενικά οι του Δημοσίου, όπως καλή ώρα την Πέμπτη, κάνουν απεργίες για οικονομικές ή θεσμικές διεκδικήσεις , ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, δεν κλείνουν τα σχολεία; τότε δεν απαξιώνεται το δημόσιο σχολείο ένεντι των ιδιωτικών ;
    Οι Μαθητές ,Σπουδαστές , Φοιτητές δεν ζητούν οικονομικά ωφέλη ,
    ζητούν το αυτονόητο , Δημόσια , Δωρεάν Παιδεία.
    Ζητούν καθαρά σχολεία
    Ζητούν καλύτερη και υπεύθυνη εκπαίδευση
    Ζητούν Σχολεία και όχι Προκατ ή κοντέϊνερς
    και άλλα τα οποία έχουν σχέσει με την εκπαίδευσή τους.
    Καλό θα ήταν να απευθυνόμαστε , να αγωνιζόμαστε συλλογικά εναντια σε αυτούς που προκαλούν την αιτία , το πρόβλημα και να αγκαλιάζουμε αυτούς που διεκδικούν δίκαια αιτήματαν και δεν έχουν άλλο μέσο πίεσης.
    Καλό θα ήταν και οι Δάσκαλοι , Καθηγητές αντί να είναι αντίπαλοι να αγωνίζονταν μαζί για τα παραπάνω και γιατί όχι και για τα αιτήματα τα δικά τους και με την συμπαράσταση των γονιών καιτότε νομίζω ότι δεν θα υπάρχουν και αυτές οι ελάχιστες παραφωνίες που γίνονται σημαία για να κατηγορηθεί το σύνολο.
    Οι πονηροί της εξουσίας αυτό θέλουν το διαίρει και βασίλευε.
    Μας απομονώνουν κάθε κλάδο και μας φέρνουν αντιμέτωπους για να περνούν τις δικές τους λοβιτούρες.
    Ας προσπαθήσουμε να είμαστε ενωμένοι σε όλα γιατί στην ουσία δεν μας χωρίζουν πολλά πράγματα αντιθέτως μας ενώνουν πολλά , όπως η μελισσοκομία π.χ. που καλύπτει όλους τους χαρακτήρες, όλες τις πολιτικές, όλες τις διαφορές ΑΛΛΑ όμως όπως φαίνεται ο ένας προσπαθεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον άλλον , να αγωνιστούμε μαζί για τα προβλήματά της , για τις διεκδικήσεις μας ,να διοργανώνουμε τα γλέντια μας, τις επαφές μας , την επικοινωνία.
    Χρήστο εκπαιδευτικός είσαι γνωρίζης παλλά από αυτά που ανέφερα.
    Παρακολουθώ το μπλογκ σου επιμελώς και σε θαυμάζω γιατί όπως λες είσαι ερασιτέχνης στην μελισσσοκομία , αλλά για μένα επαγγελματίας δεν είναι μόνο αυτός που έχει πολλές κυψέλες αλλά και αυτός που ενδιαφέρεται γιαυτήν. Έχεις δώσει πολλά και πιστεύω να συνεχίσεις να δίνεις περισσότερα.
    Να είσαι καλά
    Ανέστη την γνώμη μας λέμε ,συζήτηση κάνουμε, ο καθένας έχει την φιλοσοφία του, μπορεί πολλές φορές να μην ασπαζόμαστε τις σκέψεις και ορισμένες πρακτικές των άλλων αλλά προσωπικά τις σέβομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλοι μου
    Ανέστη και Φώτη σεβαστές οι τοποθετήσεις σας .
    Η δική μου θέση στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη: είμαι υπερ του ανοικτού σχολείου (άσχετα με το ...τι χρώμα έχει η κυβέρνηση)αλλά και κάθε προσπάθειας για βελτίωση της ελληνικής πραγματικότητας .
    Δυστυχώς οι καταλήψεις βολεύουν πολλούς όμως κάνουν ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ στην δημόσια εκπαίδευση (τα έζησα και ως φοιτητής , τα ζω και ως καθηγητής αλλά και ως πατέρας ).
    Έχετε δει πως παραδίδετε ένα σχολείο μετά απο κατάληψη ; συνήθως η εικόνα θυμίζει επιδρομή , αφού καταστρέφονται τα πάντα , λεηλατούνται οι υπολογιστές και ότι μπορεί να έχει κάποια άξία (να πούμε εδω για να μην αδικήσουμε τα παιδιά ότι συνήθως οι επιδρομείς είναι εξωσχολικοί...όμως η εικόνα είναι και πάλι εφιαλτική).
    Τελικά θύμα είναι και πάλι ο λαός γιατί τα δικά του παιδιά θα πάνε στα σχολεία αυτά και όχι τα ποαιδιά αυτών που ..τα έχουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υ.Γ
    συγνώμη για το παραδίδετε αντί του ορθού παραδίδεται (...λόγω κεκτημένης ταχύτητας !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου