Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Ποιά είναι η τύχη παρατημένων μελισσιών ;





Ο Χρήστος Δεληγκιαούρης επί το έργον ( συγκόλληση φύλλων στα πλαίσια με τάση 12 volt)













Εγώ στην αυλή του σπιτιού του Χρήστου στον Λιμνότοπο.














Ο Χρήστος κρατά με χαρά τον καρπό των κόπων του ( και των μικρών συνεργατών του)


Τον Μάρτιο του 2008 επισκέφθηκα με τον αγαπητό μου οδοντογιατρό ,τον Χρήστο Δεληγκιαούρη, το παρατημένο μελισσοκομείο του αδελφού του Γιώργου Δεληγκιαούρη, ο οποίος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα ( 80 άρης και ταλαιπωρημένος απο τη ζωή, ο θεός να του δίνει υγεία).
Ο Χρήστος όσο καλός γιατρός και άνθρωπος είναι (αλήθεια και ποιόν οικονομικά ανήμπορο ασθενή του δεν βοήθησε ;) άλλο τόσο άσχετος από μελίσσια ήταν τότε.
Όμως έχει πολύ μεράκι για τα μελίσσια ,τα συμπονεί και νοιάζεται γι αυτά και αυτό ήταν ένα καλό κίνητρο για μένα να τον εκπαιδεύσω να αναλάβει στο μέλλον την φροντίδα τους και είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει αλλά και θα τα αγαπήσει ακόμα πιο πολύ.
Τελικά μετά τις περσινές μας παρεμβάσεις σώσαμε μόνο τρία μελίσσια. Το εντυπωσιακό ήταν ότι βρήκαμε υγιή μελίσσια χωρίς τις γνωστές ασθένειες που ταλαιπωρούν μελίσσια και μελισσοκόμους ( μόνο το ένα ήταν ορφανό και στο άλλο αλλάξαμε τη μάννα που δεν μου άρεσε ...).Κατά τα άλλα η χρονιά δεν ήταν καλή και τα 3 μελίσσια απλά σώθηκαν.
Την νέα χρονιά όμως όλα άλλαξαν .
Σήμερα 28-6-09 στην επίσκεψή μας στο μελισσοκομείο με χαρά διαπιστώσαμε την πολύ καλή ανάπτυξη και των 3 μελισσιών , τα 2 στα οποία είχαμε προσθέσει μελιτοθαλάμους τον Μάιο ,τους είχαν γεμίσει με μέλι, γύρη και γόνο και στο τρίτο σήμερα προσθέσαμε όροφο με πλαίσια με άχτιστα φύλλα.
Φυσικά τις πιο πολλές εργασίες τις έκανε ο Χρήστος που αργά αλλά σταθερά μπαίνει στο κλαμπ των ερασιτεχνών !
Ήδη κάνει όνειρα για το νέο του χόμπι , τώρα που κοντεύει στην σύνταξη και θα μυήσει με την σειρά του και έναν γείτονά στο πατρικό του χωριό την Νέα Καβάλα που είναι δίπλα στο Πολύκαστρο.
Καλή συνέχεια Χρήστο και πάντα χαρές να σου δίνουν τα μελίσσια!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου