Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γιάννης Βαρουφάκης: δέχεται απίστευτο (βλέπε μονταρισμένο βίντεο ...με το δάκτυλο) πόλεμο από τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης

Απαράδεκτη η συμπεριφορά τόσο του Σόϊμπλε όσο και ορισμένων (ευτυχώς όχι όλων )  μέσων ενημέρωσης όπως της  γερμανικής εφημερίδας bild  που επιτίθενται καθημερινά στην ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον υπουργό των οικονομικών της καθηγητή Γιάννη Βαρουφάκη.
Το ερώτημα είναι ποιός τους δίνει το δικαίωμα να επεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ελλάδας επιδεικνύοντας τέτοια επιθετικότητα  απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση επειδή προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί μετά την παρέλαση άθλιων κυβερνήσεων της Ελλάδας που την έφεραν στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.
 Εικόνα για το αποτέλεσμα ειδήσεων
Το συμπέρασμα είναι πρόδηλο: κυβερνούν τις χώρες του σύγχρονου κόσμου  άνθρωποι των τραπεζιτών που σκοπός τους είναι να γίνονται όλο και πλουσιότεροι εις βάρος των λαών οδηγώντας
τους πολίτες των χωρών τους στην ένδεια .
Δείτε το σχετικό άρθρο :Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ (...ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ)

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ .ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10-ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ...


Για καλύτερη εμπέδωση του ηλεκτρισμού καλό θα είναι να μάθετε να χρησιμοποιείτε ένα πολύμετρο
(κόστος αγοράς 10 ευρώ) , με ένα πολύμετρο μπορείτε να βρείτε την τάση μιας μπαταρίας(Volt) , την ένταση του ρεύματος που διαρρέει ένα κύκλωμα( σε Α =Αμπερ ή χιλιοστα του Α = mA...),την αντίσταση ενός αγωγού (σε Ομ=Ω)  κ.α
Δείτε εδώ το βίντεο:ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟΥ
και εδώ το βίντεο :ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ






Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ .ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 9.Το φαινόμενο του θερμοκηπίου υπερ-θερμαίνει.

α.Από την γραφική παράσταση θερμοκρασία -έτος παρατηρούμε ότι σταδιακά η μέση θερμοκρασία της γης αυξήθηκε αφού το 1860 μ.Χ  ήταν 13,5 oC ενώ το 2008 έγινε 14,4 oC δηλαδή τα τελαυταία 50 χρόνια αυξήθηκε σχεδόν κατά 1 oC.
Παραθέτω αποσπάσματα άρθρου από το :http://atlaswikigr.wikifoundry.com

αντιπαράθεση επιχειρημάτων για τη σοβαρότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη - atlaswikiαντιπαράθεση επιχειρημάτων για τη σοβαρότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη - atlaswiki

 
αντιπαράθεση επιχειρημάτων για τη σοβαρότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη - atlaswiki


Ο χειμώνας δε σώζει τους πάγους. Ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο σημειώθηκε  στην Αργεντινή, ανάβοντας ένα επιπλέον λαμπάκι κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη. Για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο τεράστια κομμάτια πάγου αποκολλήθηκαν από τους επιβλητικούς παγετώνες του Περίτο Μορένο, έπεσαν στο νερό και... έλιωσαν. Όπως όλα δείχνουν, πίσω από το περίεργο και ασυνήθιστο για την εποχή λιώσιμο των αιώνιων πάγων βρίσκεται η υπερθέρμανση του πλανήτη, που τώρα απειλεί και την Παταγονία στην Αργεντινή.

 
Φαινόμενο του θερμοκηπίου: Πως φτάσαμε ως εδώ και τι θα γίνει μετά; Η ραγδαία βιομηχανική ανάπτυξη που σημειώθηκε στην διάρκεια του εικοστού αιώνα, σημαδεύτηκε με την παράλληλη εμφάνιση σημαντικών επιπτώσεων στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον, όπως η όξινη βροχή, η καταστροφή του στρατοσφαιρικού όζοντος και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) αν και κύριος υπεύθυνος του φαινομένου δεν είναι ο μοναδικός. Παράλληλα και άλλες χημικές ουσίες, όπως το μεθάνιο, οι χλωροφθοράνθρακες, το όζον, συμμετέχουν στον σχηματισμό ενός μανδύα στην Τροπόσφαιρα, ο οποίος αφήνει τις ακτίνες του ηλίου να φθάσουν στη Γη, αλλά εμποδίζει τις εκπεμπόμενες από την επιφάνεια της Γης (υπέρυθρη ακτινοβολία) να επιστρέψουν στο διάστημα. 

Πρέπει πάντως να διευκρινιστεί ότι το παραπάνω φαινόμενο μέχρι ενός βαθμού όχι μόνο δεν είναι επιζήμιο, αλλά αποτελεί μια από τις πολλές προϋποθέσεις για την ύπαρξη ζωής στον Πλανήτη. Έτσι η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη διατηρείται τους τελευταίους αιώνες στο επίπεδο των 15 oC λόγο του φυσικού φαινομένου του θερμοκηπίου, κατά το οποίο οι υδρατμοί κυρίως, και σε μικρότερο βαθμό το CO2, απορροφούν μεγάλο μέρος της εκπεμπόμενης από τη Γη υπέρυθρης ακτινοβολίας. Αν δεν συνέβαινε αυτό, η μέση θερμοκρασία θα ήταν γύρω στους -18 oC, ήτοι ο πλανήτης θα ήταν ένας παγωμένος και αφιλόξενος τόπος. Άρα επιζήμιες στην όλη υπόθεση είναι οι δραστηριότητες του ανθρώπου (αποψίλωση των δασών, χρήση ορυκτών καυσίμων, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, συγκοινωνίες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και οικιακή θέρμανση) που αυξάνουν τις συγκεντρώσεις του CO2 και των άλλων αερίων πέραν των κανονικών επιπέδων.
Γεγονός είναι, πάντως, ότι η αύξηση που σημείωσαν τα ποσοστά του διοξειδίου του άνθρακα και του μεθανίου θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει μια πιο ευδιάκριτη υπερθέρμανση. Εξήγηση για το γεγονός αυτό μπορεί να αποτελέσει η θερμική αδράνεια των ωκεανών, καθώς και το φαινόμενο της παράλληλης δράσης του "αντι-θερμοκηπίου", όπως ονομάζεται η αύξηση της συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, τα οποία έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν την εισερχόμενη ακτινοβολία. Τα σωματίδια αυτά προέρχονται κυρίως από εκρήξεις ηφαιστείων (π.χ. Πινατούμπο), ενώ η συμβολή τους στην μείωση της θερμοκρασίας είναι προσωρινή και υπολογίζεται σε 2-5 χρόνια.

Συνέπειες του φαινομένου
Αλλαγή του κλίματος της Γης: Μετακίνηση των ζωνών βροχοπτώσεως, από τον ισημερινό προς τον βορρά και ερημοποίηση του κάτω τμήματος της εύκρατης ζώνης. Αυτό σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στους διάφορους τύπους βλάστησης τόσο στις γεωργικές όσο και στις δασικές εκτάσεις.
Άνοδος της στάθμης των θαλασσών: Οι λόγοι που οδηγούν στο φαινόμενο αυτό είναι η διαστολή των υδάτων που επιφέρει η αύξηση της θερμοκρασίας και η τήξη των πάγων. Μία άνοδος της στάθμης κατά 50 έως 150 εκατοστά θα έχει βαρύτατες συνέπειες, καθώς θα πλημμυρίσουν πολλές περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίπεδο της θάλασσας (οι περισσότερες από αυτές είναι εύφορες και πυκνοκατοικημένες). 

Μείωση των υδάτινων πόρων: Αρνητικές συνέπειες θα δημιουργηθούν από τη μεταβολή του ρυθμού του υδρολογικού κύκλου, ενώ παράλληλα οι ανάγκες άρδευσης και ύδρευσης θα είναι μεγαλύτερες.
 Συμβολή στην εμφάνιση του φαινομένου Ελ Νίνιο: Το φαινόμενο Ελ Νίνιο, δηλαδή η περιοδική αύξηση της θερμοκρασίας των επιφανειακών υδάτων στον κεντρικό και ανατολικό Ειρηνικό ωκεανό, συσχετίζεται από πολλούς επιστήμονες με την αύξηση της θερμοκρασίας. Επιπτώσεις του φαινομένου είναι ασυνήθιστοι άνεμοι, πλημμύρες, ξηρασίες, ενώ αναφέρεται ότι επηρεάζει και τις καιρικές συνθήκες της Μεσογείου, και συγκεκριμένα συνδέεται με τις χαμηλές βροχοπτώσεις στην περιοχή.
 Άμεση επίδραση της θερμοκρασίας: Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού σε πολλές περιοχές του πλανήτη, αλλά και στην χώρα μας, θα φτάσει σε τέτοια επίπεδα που θα είναι ανυπόφορη για τους ανθρώπους και τους άλλους ζωϊκούς και φυτικούς οργανισμούς. Περισσότερο έντονο θα είναι (ήδη έχει αρχίσει να γίνεται σε πολλές περιοχές) το πρόβλημα στις πόλεις, όπου η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από τον περιβάλλοντα χώρο κατά 0,5 - 3 οC λόγω της έλλειψης βλάστησης και της μεγαλύτερης απορρόφησης ακτινοβολίας των δομικών υλικών. Δυστυχώς είναι γεγονός ότι οι πόλεις της πατρίδας μας διαθέτουν πολύ μικρή επιφάνεια σε χώρους πρασίνου (Αθήνα 2,8 και Θεσσαλονίκη 2,73 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο), ενώ οι ειδικοί προτείνουν τουλάχιστον 15,5 τ.μ. και οι περισσότερες πόλεις τις Μεσευρώπης έχουν 20 τ.μ. 
β.Οι αιτίες αναφέρονται στο άρθρο πιό πάνω με μπλε χρώμα.



 Δείτε εδώ την προσομείωση :ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΦΥΣΙΚΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ .6.1 ΦΩΣ:ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, 6.2 ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

 Δείτε εδώ την εφαρμογή :ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΣΩΜΑΤΑ  παίξτε αλλάζοντας το ποσοστό των διερχόμενων ακτίνων από το υλικό  του διαχωριαστικού  που προέρχονται από το κερί, στρέψτε  το υλικοό δεξιά αριστερά για να δείτε το φως πριν το υλικό και μετά από αυτό.
Δείτε την εφαρμογή :ΣΚΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ  ΤΟΙΧΟ Η ΣΚΙΑ )
μετακινείστε τον άνθρωπο δεξιά αριστερά και παρατηρείστε την σκιά του στον τοίχο, αλλάξτε το μέγεθος της φωτεινής πηγής (βελάκια πάνω-κάτω ) και παρατηρείστε ότι σχηματίζετε και παρασκιά.
Κάνε το τεστ για το φως(από το ebooks.edu.gr):ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ.
Θυμήσου:
Φωτεινές πηγές ονομάζονται τα σώματα που ακτινοβολούν φως.
Διαφανή ονομάζονται τα σώματα που επιτρέπουν στο φως να τα διαπεράσει.
Ημιδιαφανή ονομάζονται τα σώματα που αφήνουν μέρος μόνο του φωτός να τα διαπεράσει.
Αδιαφανή ονομάζονται τα αντικείμενα τα οποία δεν διαπερνά το φως.
Φωτόνια ονομάζονται τα σωματίδια του φωτός( τα φωτόνια μεταφέρουν ενέργεια ηλεκτρομαγνητικής φύσης. Το φως θεωρείται  ότι έχει  διπλή φύση : είναι και σωματίδιο και κύμα )
 • Ανάκλαση ονομάζεται η αλλαγή της κατεύθυνσης του φωτός, όταν αυτό συναντά μια λεία επιφάνεια.
Διάχυση ονομάζεται η ανάκλαση του φωτός σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις, όταν αυτό συναντά τραχιές επιφάνειες.
Απορρόφηση του φωτός ονομάζουμε τη μεταφορά της ενέργειας του φωτός στο σώμα το οποίο αυτό συναντά.
• Οι φωτεινές πηγές εκπέμπουν φως προς όλες τις κατευθύνσεις. Το φως διαδίδεται ευθύγραμμα.
• Το φως μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη μορφή σωματιδίων ή με τη μορφή κύματος.
• Τα σώματα χαρακτηρίζονται διαφανή, ημιδιαφανή ή αδιαφανή, ανάλογα με το πόσο φως περνά μέσα από αυτά.
• Αποτέλεσμα της ευθύγραμμης διάδοσης του φωτός είναι η σκιά. Αν στην πορεία των φωτεινών ακτίνων βρεθεί ένα αδιαφανές σώμα, πίσω του σχηματίζεται σκιά.
• Όταν το φως «συναντά» μια λεία επιφάνεια αλλάζει κατεύθυνση, ανακλάται.
• Όταν το φως «συναντά» μια τραχιά επιφάνεια διαχέεται, ανακλάται δηλαδή σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις.
• Χάρη στη διάχυση βλέπουμε τα διάφορα αντικείμενα γύρω μας, καθώς φτάνουν στα μάτια μας κάποιες από τις φωτεινές ακτίνες, που διαχέονται, όταν προσπίπτουν σ' αυτά.
• Μέρος του φωτός απορροφάται από τις επιφάνειες των σωμάτων.
• Στις ανοιχτόχρωμες επιφάνειες το φως κυρίως διαχέεται, ενώ στις σκουρόχρωμες επιφάνειες απορροφάται.
Λευκά και σκούρα ρούχα
Σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι μια ηλιόλουστη μέρα ζεσταίνεσαι πολύ περισσότερο, όταν φοράς μια σκουρόχρωμη παρά όταν φοράς μια ανοιχτόχρωμη μπλούζα. Τα ρούχα μας, όπως όλα τα αντικείμενα γύρω μας, απορροφούν ένα μέροςτου φωτός και διαχέουν ένα άλλο. Βλέπουμε τα αντικείμενα χάρη στο φως που φτάνει στα μάτια μας μετά τη διάχυση στο αντικείμενο. Τα σκουρόχρωμα αντικείμενα απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του φωτός, ενώ τα ανοιχτόχρωμα διαχέουν το μεγαλύτερο μέρος του φωτός. Ένα μαύρο ρούχο απορροφά σχεδόν όλο το φως που πέφτει πάνω του, δε διαχέει παρά ελάχιστο φως. Γι' αυτό δεν έχει κανένα χρώμα, είναι μαύρο. Καθώς τα σκουρόχρωμα αντικείμενα απορροφούν περισσότερο φως από τα ανοιχτόχρωμα, θερμαίνονται περισσότερο. Γι' αυτό και ζεσταινόμαστε πιό πολύ, όταν φοράμε σκουρόχρωμα ρούχα. Για τον ίδιο λόγο οι εξωτερικοί τοίχοι των σπιτιών στα ηλιόλουστα ελληνικά νησιά βάφονται με λευκό χρώμα.
Δείτε το βίντεο(2 min) με την :ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
και εδώ(2min) την :ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
 

ΦΥΣΙΚΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ .7.1 ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ 7.2 (σελ.131) ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ!ΕΙΔΩΛΑ.

  Αποτέλεσμα εικόνας για ανακλαση
Εξασκηθείτε στην ανάκλαση με την εφαρμογή (απο το ebooks.edu.gr):ΚΑΤΟΠΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΛΑΣΗ
προσέξτε ότι μπορείτε να παρατηρήσετε την ανάκλαση αλλάζοντας με το πάνω αριστερά κουμπί την γωνία πρόσπτωσης (2ος νόμος της κατοπτικής ανάκλασης για τις γωνίες  π=α) αλλά και να στρέψετε το επίπεδο του μοιρογνωμονίου δεξιά-αριστερά για να διαπιστώσετε ότι προσπίπτουσα -ανακλώμενη ακτίνα και η κάθετη στο σημείο πρόσπτωσης είναι συνεπίπεδες (1ος νόμος της κατοπτρικής ανάκλασης).
 Αποτέλεσμα εικόνας για ανακλαση

Εξασκηθείτε στην διάχυση που παθαίνει το φως όταν πέφτει σε ακανόνιστη επιφάνεια με την εφαρμογή :ΔΙΑΧΥΣΗ   προσέξτε ότι με την τεχνική σύρε και άσε μπορείτε να μεταφέρετε δεξιά-αριστερά την παράλληλη δέσμη φωτός και να παρατηρείτε την ανάκλαση όταν προσπίπτει σε λεία ή τραχιά επιφάνεια.
Δείτε ακόμη:ΕΙΔΩΛΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ εδώ μετακινείστε τον άνθρωπο πατώντας τα κουμπάκια δεξιά-αριστερά-πάνω -κάτω μπροστά στον καθρέφτη και παρατηρείστε την μετακίνηση του φανταστικού ειδώλου πίσω από τον καθρέφτη (κάθετα στον καθρέφτη σε ίση απόσταση με την  απόσταση του ανθρώπου από τον καθρέφτη.
Κάντε το ίδιο μετακινώντας το κερί , παρατηρείστε ότι για να βρείτε την θέση του ειδώλου πρέπει να βρείτε το σημείο Ε βρίσκοντας το συμετρικό του Α ως προς τον καθρέφτη  που είναι το Ε , τώρα αν ενώσετε το Ε με το μάτι του παρατηρητή θα βρείτε το σημείο Γ που συναντά τον καθρέφτη  η ανακλώμενη ακτίνα που φεύγει από το κερί  και φτάνει στα μάτια του παρατηρητή δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι η ακτίνα προέρχεται από το Ε όπου και βλέπει το φανταστικό είδωλο του κεριού.
ακόμη με τα 4 βελάκια μετακινείτε το κερί δεξιά -αριστερά ή αλλάζεται το μέγεθός του.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΦΥΣΙΚΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ .SOS ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ε.Ε.Φ (ΕΡΓ. ΑΣΚΗΣΗ 8 -ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΕΛΑΤΗΡΙΟΥ)




ΦΥΣΙΚΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ . SOS ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ε.Ε.Φ.(ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 7 -ΝΟΜΟΙ ΑΠΛΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣ))

Πολύ καλά θέματα προκύπτουν απο τις εργαστηριακές ασκήσεις 7 και κυρίως την 8 που θα τις  παραθέσω σε 2 αναρτήσεις , εδώ η 1η : ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 7 ΝΟΜΟΙ ΑΠΛΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣ(ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ)



ΦΥΔΙΚΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 9 (ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΜΑΤΩΝ).

Οι 4 πρώτες σελίδες είναι του εργαστηριακού οδηγού και οι επόμενες 2 του τετραδίου εργαστηριακών ασκήσεων:







Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΦΥΣΙΚΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ .ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 6(ΔΙΑΚΟΠΗ-ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ).

Οι πρώτες 3 σελίδες είναι από τον εργαστηριακό οδηγό:


οι επόμενες σελίδες (4-6)είναι από το τετράδιο εργ. ασκήσεων:
 σελίδα 5 (από υετράδιο εργ. ασκήσεων):


ΦΥΣΙΚΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 5(ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ).

  • Όλοι οι αντιστάτες έχουν τα ίδια 2 άκρα που είναι και τα άκρα της πηγής άρα έχουν τάση όση και η πηγή.







ΦΥΣΙΚΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 4(ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ ΣΕ ΣΕΙΡΑ).








Αρχειοθήκη ιστολογίου