Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Φτιάξτε μόνοι σας αντικουνουπικό !

Διώξτε τα κουνούπια από το σώμα σας με ένα εύκολο και αποτελεσματικό αντικουνουπικό που θα το παρασκευάσετε ως εξής:
Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει με καπάκι βάζετε μικρά ή τεμαχισμένα  φύλλα φρέσκου  βασιλικού , δεντρολίβανου ,λεβάντας ,μελισσόχορτου και  ευκαλύπτου (τουλάχιστον δυο από τα πιο πάνω είδη φυτών) και σκεπάζετε τα φύλλα ρίχνοντας μέσα στο βάζο αιθανόλη (φαρμακευτικό οινόπνευμα 70 βαθμών που είναι στα 2 ευρώ περίπου τα  300 ml).
Εννοείτε ότι έχετε πλύνει και τινάξει  τους βλαστούς των φυτών ώστε να φύγει το περισσότερο νερό από πάνω τους και μετά προχωράτε στο κόψιμο και την τοποθέτησή των φύλλων τους στο βάζο.
Κλείνετε καλά το καπάκι του βάζου και αφήνετε το βάζο σε ζεστό μέρος για 1-2 μέρες  οπότε εκχυλίζονται τα αιθέρια έλαια μέσα στο οινόπνευμα και αφού φιλτράρουμε το περιεχόμενο του βάζου με την βοήθεια φίλτρου του καφέ τοποθετημένου σε ένα χωνί...προσθέτουμε νερό σε ποσότητα περίπου 5πλάσια  του υγρού που πήραμε μετά την διήθηση στο φίλτρο .
Το τελικό προϊόν κλείνεται ερμητικά σε ένα βάζο και από αυτό γεμίζουμε το μπουκαλάκι μας κάθε φορά που αδειάζει.




Φυσικά για πιο πολύ ευκολία στην χρήση μπορούμε να γεμίζουμε μπουκαλάκι βαποριζατέρ...αν έχουμε .
Το άρωμα είναι φυσικό αλλά και άριστα εντομοαπωθητικό με κόστος 2-3 ευρώ τα 1500 ml δηλαδή 20-25 λεπτά το μπουκαλάκι των 100 ml και φυσικά το κυριότερο το εντομοαπωθητικό είναι βιολογικό  και φτιαγμένο από τα χεράκια μας !!!!
Δείτε και αυτό :
https://www.youtube.com/watch?v=AA5bm6aASCU

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Απολογισμός απόδοσης στην καστανιά στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής(2014).

Το 2013 κύλησε άσχημα για την μελισσοκομία στην Βόρεια Ελλάδα και αν εξαιρέσουμε τα μέλια των κάμπων όπως από την βαμβακιά ή το ηλιόσπορο η παραγωγή ήταν πενιχρή.
Οι νέοι μελισσοκόμοι που ξεκίνησαν με πολύ όρεξη αλλά και οι πιο παλιοί άρχισαν να απογοητεύονται όμως οι περισσότεροι πήραν βαθιές ανάσες και με την ελπίδα για καλύτερο το 2014 συνέχισαν την ενασχόλισή τους με την μελισσοκομία .Ωρισμένοι βέβαια μη αντέχοντας το οικονομικό κόστος συντήρησης των μελισσών αλλά και τα συχνά κρούσματα κλοπών ακόμη και  ολόκληρων μελισσοκομείων εγκατέλειψαν την ενασχόλισή τους με την μελισσοκομία.
Δεν υπάρχει μελισσοκόμος που να μην ένοιωσε την πίκρα απο το θέαμα της απουσίας από το μελισσοκομείο του μιάς η και περισσότερων κυψελών.
Σήμερα πολλοί μελισοκόμοι έχουν εγκαταστήσει συστήματα παρακολούθησης των κυψελών τους (GPS) που βέβαι κοστίζουν περί τα 100 ευρώ το ένα όμως η εγκατάσταση τους είναι αναγκαία  ώστε να οδηγείται στο αυτόφωρο ο δράστης της κλοπής καθώς μόλις σηκώνεται η κυψέλη ενεργοποιείται το σύστημα και στέλνει sms στον  ιδιοκτήτη με τις συντεταγμένες της θέσης της κυψέλης  και αρχίζει έτσι η παρακολούθηση της πορείας της κυψέλης με ανταλλαγή sms.....
Φέτος το 2014 δηλαδή παρά την καλή έναρξη της χρονιάς τα μηνύματα είναι άκρως ανησυχητικά αφού πάλι ΜΕΛΙ δεν συλλέγουν οι μέλισσες και οι μελισοκόμοι αγοράζουν την ζάχαρη (όσοι έχουν χρήματα από άλλο επάγγελμα ) με τα τσουβάλια ώστε να ταίσουν τις μέλισσες για να μην χαθούν.


Στην Μεγάλη Παναγία και φέτος ο απολογισμός είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ αφού η καλύτερη μου κυψέλη είχε αρχικό βάρος 36,7 κιλά στις 12-6-2014 οπότε άρχισε η καστανιά και σήμερα 11-7-2014 δηλαδή ένα μήνα μετά παρά το τάισμα τουλάχιστον 4 κιλών τροφής το βάρος της είναι 35,6 κιλά δηλαδή 1 κιλό λιγότερο και φυσικά όσο μένουν τα μελίσσια εκεί το β΄ρος συνεχίζει να μειώνεται με ρυθμό 200 γραμμάρια ανά ημέρα κατά μέσον όρο.......
Η πορεία της παραγωγής μελιού είναι φθίνουσα εκθετικά καθώς από παραγωγή της τάξεως των 25 κιλών ανά κυψέλη φτάσαμε πέρυσι στα 5 κιλά ανά κυψέλη που φυσικά δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής...
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει πια μέλι στο πεύκο και άποψή μου είναι ότι έχει ΨΕΚΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ κάτι που δικαιολογεί και την απουσία του δάκου στην ελιά στην Χαλκιδική.
Ντοκουμέντα υπάρχουν στο διαδίκτυο για την άποψή μου αυτή και φυσικά η πολιτεία έχει την ευθύνη για την εξαφάνιση της μελισσοκομίας στην Ελλάδα που έρχεται.
Το ελληνικό μέλι σπανίζει στην αγορά και κυκλοφορούν ήδη μέλια εισαγωγής και μάλιστα αγνώστου εθνικότητας.
Ελλάδα χωρίς γεωργία + κτηνοτροφία + αλιεία  = νηστικιά Ελλάδα και αυτό έπεται αφού δεν υπάρχει εθνική πολιτική (προσέξτε ότι μπορεί να διωχθώ για την λέξη εθνική...).
Οι τιμές στα αγροτικά εφόδια είναι απαγορευτικές ενώ οι τιμές χοντρικής στα αγροτικά προϊόντα είναι μηδαμινές και δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής και έτσι οι αγρότες  στα χωριά λιμοκτονούν ή εγκαταλείπουν τις καλιέργειές τους αφού είναι πια ασύμφορες ( όσο πιό πολλά χωράφια σπέρνεις τόσο πιό πολύ ...μέσα μπαίνεις λένε όχι άδικα ).
Φυσικά οι τιμές των προίόντων στην λιανική είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη εξαιτίας της έλλειψης ελέγχων οπότε οργιάζει η αισχροκέρδεια π.χ 
1.ωμό αμύγδαλο τιμή παραγωγού 4 ευρώ -τιμή λιανικής 12 ευρώ
2.ροδάκινο 20 λεπτά πουλά ο παραγωγός -150 λεπτά αγοράζει ο λαός
3. Βαλένθια 20 λεπτά στο χωράφι -80 στο ράφι
4. μέλι 3 ευρώ ο παραγωγός -7 ο λαός

............................................................................................................
Και το χειρότερο από όλα είναι ότι και η λαϊκή έγινε λιανική...όπου οι παραγωγοί και οι έμποροι με μια φωνή κάνουν την ίδια δουλειά...ξεζουμίζουν τον λαό και το κράτος....

Αρχειοθήκη ιστολογίου