Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

ΒΑΡΡΟΑ

ΒΑΡΡΟΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΑΤΜΟΥΣ ΟΞΑΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ
Κατασκεύασα με κόστος ΜΟΝΟ 7 ευρώ μια συσκευή για την εξάτμιση του κρυσταλλικού οξαλικού οξέος ως εξής:
Πήρα μια καμένη αντίσταση θερμοσίφωνα και έκοψα με το σιδεροπρίονο ένα κομμάτι της σχήματος υ με μήκος 3 εκατοστά κάθε σκέλος με το ύψος να είναι κάτω από 1 εκ .
Με ένα κατσαβίδι και μια πένσα τράβηξα προς τα έξω περίπου 2 εκατοστά το σύρμα χρωμονικελίνης που περιέχει, προσέχοντας να μην πέσει έξω πολύ μαρμαρόσκονη η οποία αγκαλιάζει το σύρμα για να το μονώνει από το εξωτερικό μεταλλικό κυλινδρικό περίβλημα της αντίστασης και στη συνέχεια το γέμισα με γύψο για προστασία από βραχυκύκλωμα.
Μέτρησα με το πολύμετρο την αντίσταση και την βρήκα περίπου 3 Ωμ όπως την ήθελα .
Την αντίσταση την έντυσα με λεπτό φύλλο αλουμινίου ώστε να γίνει ένα φουρνάκι και να βγαίνουν έξω τα 2 ποδαράκια της τα οποία σύνδεσα με τα καλώδια ως εξής:
πήρα 50 εκ. απλό καλώδιο 2 επί ενάμιση του οποίου την μια άκρη σύνδεσα σε ένα διακόπτη γραμμής και την άλλη άκρη με την αντίσταση με δυο κλέμες που τις έβγαλα την πλαστική επένδυση για να μην μυρίζουν επειδή θα ζεσταθούν.
Τον διακόπτη τον έδεσα στο τσέρκι στην άλλη άκρη απο την αντίσταση.
Μετά σύνδεσα την μια άκρη ενός ίδιου καλωδίου μήκους 10μ. με δυο κροκοδειλάκια μπαταρίας αυτοκινήτου και την άλλη άκρη με τον διακόπτη .
Τέλειωσα ,τι έμεινε;
Έμεινε η δοκιμή ! σε αυτή σε 4 λεπτά η θερμοκρασία ανέβηκε στους 350 βαθμούς Κελσίου, έκλεισα τότε τον διακόπτη και σε άλλο 1 λεπτό το οξαλικό οξύ έγινε όλο ατμός. Διάρκεια πειράματος 5 λεπτά, αποτέλεσμα : άριστο η κυψέλη γέμισε καπνό από οξαλικό οξύ.
Το ρεύμα που περνάει από το καλώδιο μας είναι 4 Αμπέρ και η μπαταρία του αυτοκινήτου δεν έχει πρόβλημα .
Η κατασκευή είναι αντοχής αρκεί να μην κουνάμε απότομα την αντίσταση όταν κοκκινίζει το σύρμα της ( όταν δουλεύει και είναι πολύ ζεστή ).
Προσοχή στις συνδέσεις (στα βραχυκυκλώματα) που πάντως εφόσον το χρησιμοποιούμε στα
12 Volt δεν υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εμάς.
Αν βέβαια κάποιος είναι άσχετος από ηλεκτρολογικά καλό είναι να ζητήσει την συνδρομή ενός ηλεκτρολόγου ή κάποιου σχετικού με αυτά.
Από εκεί και πέρα βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει για τον τρόπο που μπορείτε να κάνετε το φουρνάκι.

Καλή επιτυχία σε όσους προσπαθήσουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ 7-10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΡΙΖΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Μια εφαρμόγή αρκεί σε εποχή χωρίς γόνο (μετά τα Χριστούγεννα) για να ξεχάσουμε την βαρρόα, παραπάνω εφαρμογές είναι επικίνδυνες για καθυστέρηση της ωοτοκίας της βασίλισσας αλλά και για ζημιά στον γόνο (αν υπάρχει).
Δείτε το σχετικό αλλά λίγο πρόχειρο βίντεο που ακολουθεί !
Για σχόλια ή δωρεάν βοήθεια στείλτε μου μήνυμα ή τηλεφωνήστε στο 6979265237 .
Σε επόμενη δημοσίευση θα δούμε την κατασκευή ηλιακού κηροτήκτη με απλά μέσα.
ΣΧΟΛΙΑ:
1. 30-12-2008 1η εφαρμογή ,αποτέλεσμα έπεσαν 20-40 "ψείρες" ανά κυψέλη και έβγαλα την χρονιά με 2 ακόμα επεμβάσεις τον Οκτώβρη με υδατικό διάλυμα ζάχαρης 1-1 και 4%κ.β σε οξαλικό οξύ.

2. 3-1-2009 1η εφαρμογή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος περίπου 6 βαθμούς Κελσίου(απουσία γόνου),στις 8-2-2009 πλαίσια με καθαρό γόνο 3-4.

Αρχειοθήκη ιστολογίου